10 אפריל, 2015

עוגת גבינה ללא קמח

שוב הגיע פסח ושוב הוא עומד לחלוף. אחרי כמה בקרים רצופים של מצה רטובה עם נוטלה החלטתי ש- די! אני רוצה משהו אחר. מאחר ואחת האהבות הגדולות שלי הן עוגות גבינה, ההחלטה הייתה מהירה מאוד. אבל מה עושים בלי קמח? התחתית של פירורי הבצק החמאתי הוא כמעט חסר תחליף מבחינתי, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המרקם. ואל תגרמו לי להתחיל אפילו לגבי הפירורים שעל העוגה. 

בסיס מעט ספוגי ומתקתק יכול להיות אלטרנטיבה טובה, חשבתי לעצמי. הוא צריך להיות מספיק יציב בכדי להכיל את המשקל והרטיבות של עוגת הגבינה שמעליו וגם נעים ומתמזג מרקמית עם הקרמיות של הגבינה וכאן קמח מצה כמובן יוצא מהתחום. בקניות שלפני החג זרקתי לעגלה, שלא כהרגלי, חפיסת אינסטנט פודינג וניל כשר לפסח. עכשיו אני יודעת למה. זה התאים לי בדיוק לעוגה קלילה, פשוטה ומנצחת.

עכשיו בואו נדבר קצת על הגבינה. מאחר ואני היחידה בבית שאוכלת עוגות גבינה, היה לי ברור שגבינת שמנת היא מחוץ לתחום. מספיק שהעוגה עשירה בשוקולד לבן ושמנת מתוקה שמנמנה, סוכר וביצים. כן, זה מספיק. אם אתם מכינים אותה לאירוח, תרשו לעצמכם להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת שמנת 30% שומן. זה יעשה רק טוב למרקם העוגה וגם לכם. 

המתכון מתאים לעוגה בקוטר 20. הבלילה מגיעה עד ממש ל-2 מילימטר מגובה הרינג, מה שנותן לנו עוגה גבוהה ומפנקת. חשוב מאוד להקפיד על זמני האפייה. בעצם האפייה היא זו שעושה את ההבדל בין עוגה שמימית לעוד עוגת גבינה.

התמונה לא הכי איכותית, אבל בהחלט מעבירה את המסר

עוגת גבינה ושוקולד לבן ללא קמח

בסיס שוקולד לבן

180 ביצים (3 ביצי L)
60 גרם סוכר (3 כפות)
100 גרם שוקולד לבן
40 גרם חלב (4 כפות)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (חצי חפיסה)

בלילת עוגת הגבינה

500 גבינה לבנה 9% שומן
200 גרם שמנת חמוצה 15% שומן
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (החצי השני :)
20 גרם קורנפלור (כף גדושה)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
240 גרם ביצים (4 ביצי L)
גרידה מחצי לימון
כפית מחית וניל איכותית
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שמנת מתוקה

לציפוי

200 גרם שמנת חמוצה 15% שומן
20 גרם סוכר (1 כף)


לבסיס:
משמנים ומרפדים בנייר אפייה ונייר כסף רינג בקוטר 20.
מקציפים את הביצים והסוכר לקצף תפוח ובהיר.
ממיסים את השוקולד הלבן עם החלב ומקפלים אל תוך קציפת הביצים.
מערבבים פנימה (לא יותר מדי, שלא להוריד את נפח הביצים) את אבקת האינסטנט פודינג.
יוצקים את המסה לרינג ואופים ב-160 מעלות, כ-20 דקות עד להזהבה יפה.

לבלילת העוגה:

מערבבים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, הפודינג, הקורנפלור, הסוכר הוניל וגרידת הלימון.
מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
ממיסים את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה ומערבבים אל תוך המסה לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים על הבסיס האפוי.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 12 דקות.
מכבים את התנור ופותחים את הדלת לקירור על עד ל-110 מעלות.
מדליקים את התנור (על 110 מעלות :), סוגרים את הדלת ואופים כשעה.
העוגה צריכה לרטוט במרכזה, מעט לעלות בגובה וקפיצית למגע.

מערבבים את חומרי הציפוי היטב ויוצקים במרכז העוגה.
מניחים לעוגה להתקרר בטמפ' החדר ומעבירים למקרר ללילה (חשוב מאוד!).
למחרת, דבר ראשון על הבוקר, פורסים, אוכלים ושוכחים לרגע שפסח..

מממ...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה