30 מרץ, 2013

hot flourless chocolate cupcakes - עוגות שוקולד אישיות לוהטות ללא קמח

את עוגות השוקולד החמות האישיות הללו אי אפשר להפסיק לאכול. ומי בכלל זוכר שפסח? לא מרגישים בחסרונו של הקמח! אני 'הסתפקתי' בהן פשוט כפי שהן, אך אם בא לכם להשקיע עוד קצת  ולהיות בלתי נשכחים, אפו את העוגות האישיות בכוסות אספרסו ולפני האפייה הכניסו כדור טראפלס שוקולד למרכז העוגה. 13 דקות והאורחים שלכם יאהבו אתכם לנצח. כדור גלידת וניל משובחת מלמעלה - ותמצאו את עצמכם מארחים גם למחרת.




עבור 6 עוגות אישיות

200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
50 גרם מים רותחים (1/4 כוס פחות כף)
קורט מלח
20 גרם סוכר וניל (2 שקיקים)
40 גרם קקאו (2 כפות גדושות)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 ביצים
4 חלמונים
20 גרם ברנדי (2 כפות)

ממיסים את החמאה והשוקולד יחד.
מוסיפים את המים, הקקאו, הסוכר, סוכר הוניל והמלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים והחלמונים בהדרגה ומערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה ומבריקה.
מוסיפים את הברנדי ומערבבים.
יוצקים את הבלילה לתבניות קאפקייקס (2/3 מגובה התבנית) - אם הכנתם טראפלס, זה הזמן לדחוף אותם פנימה !
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 13 דקות.
העוגות קצת ירטטו וזה בסדר! המתינו ל-5 דקות רגיעה מחוץ לתנור והגישו.

ניתן להכין את הבלילה יום לפני, או לחילופין להכין מראש ולחמם במיקרו (30 שניות) לפני ההגשה.





2 comments:

  1. תודה רבה על המתכון! מקווה שמותר גם לאחר הפסח :)
    תוכלי בבקשה לומר באיזה שוקולד מריר היית ממליצה להשתמש (אחוזי קקאו)?
    ניתן לאפות אותן בעטרות נייר רגילות (הן לא ידבקו?), או שעדיף להשתמש בכלים קטנים שמיועדים לסופלה?
    תודה רבה, איריס!

    השבמחק
  2. היי מיכל! מותר ואף רצוי גם אחרי פסח :]
    עדיפות לשוקולד מריר בעל 56% מוצקי קקאו ומעלה
    אם את רוצה להגיש את העוגות כמאפינס (פושר/קר) אפשר בהחלט לאפות בעטרות נייר רגילות.
    אם את רוצה להגיש חם, רצוי בכלי יציב.
    בהצלחה !

    השבמחק