01 ספטמבר, 2012

פרג, שוקולד לבן, פטל



המתכון לתבנית מרובעת 20*20

בסיס בצק פריך

100 גרם חמאה 
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
140 גרם קמח (1 כוס)
קורט מלח
1 חלמון

מעבדים את כל החומרים פרט לחלמון לקבלת בצק פירורי. מוסיפים את החלמון ומעבדים לקבלת בצק  כמעט אחיד, עם פירורים גסים. משטחים את הבצק על תבנית, מחוררים בעזרת מזלג ומצננים ל-15 דקות במקרר. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-20 דקות (הבצק צריך להיות זהוב וכמעט אפוי לחלוטין).

למלית הפרג

3/4 כוס חלב
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 כפית דבש
50 גרם חמאה
גרידה מחצי לימון
150 גרם פרג טחון (1/2 1 כוסות)
3 כפות פירורי עוגיות
1 חלבון ביצה

בסיר מרתיחים את כל החומרים פרט לפרג ופירורי העוגיות.
מוסיפים את הפרג ואת פירורי העוגיות ומבשלים עוד כ-2 דקות לקבלת מסה סמיכה ועיסתית.
מצננים כ-5 דקות ומוסיפים את החלבון.
יוצקים את המסה על הבצק האפוי.

לשכבת שוקולד לבן ושקדים 

125 מ"ל שמנת (1/2 מיכל)
50 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 ביצה
1 כף ברנדי (אופציונלי)
50 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס)
1 כף קמח

ממיסים את השוקולד, השמנת והחמאה יחד.
מוסיפים את יתר המצרכים לפי הסדר תוך ערבוב.
יוצקים בזהירות מעל שכבת הפרג.
מפזרים פטל (טרי/קפוא) ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-35 דקות (עד ששכבת השוקולד הלבן מתייצבת ומשחימה מעט)

מצננים לילה במקרר, חותכים ומגישים.


2 תגובות:

  1. עוגת הפרג הזו היא יצירת מופת, אפיתי אותה לפחות ארבע פעמים, פשוט מושלמת.

    השבמחק
  2. תודה רבה :) שמחה לשמוע !!

    השבמחק