10 אוגוסט, 2012

nugat cookies - עוגיות נוגט

כבר סיפרתי לכם שאחד מחומרי הגלם האהובים עליי הוא פרלינה. היום התחשק לי שכל הבית יהיה מוצף בניחוחות אגוזים קלויים, מקורמלים... ריח מתוק עמוק כזה. מה אומר לכם - המשימה הושגה. לדעתי השכנים עוד מעט דופקים בדלת. 



מדובר בעוגיות קריספיות מדהימות עם טעם נוגט משגע! אם גם אתם רוצים, אתם חייבים להכין את עוגיות הנוגט המשגעות הללו. ואם אתם רוצים את הריח רק לעצמכם, סגרו טוב טוב את כל החלונות, תדליקו את התנור (והמזגן), קערה אחת ולעבודה.



ל- 26 עוגיות בינוניות 

100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
קורט מלח
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
80 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס)
30 גרם ברס (2 כפות)
60 גרם פרלינה (2 כפות גדושות)
140 גרם קמח (1 כוס)

בקערה טורפים את החמאה והסוכר לקרם אחיד.
מוסיפים את המלח, החלמון והוניל ומערבבים היטב.
מוסיפים את השקדים הטחונים, הברס והפרלינה ומערבבים.
מנפים פנימה את הקמח ובעזרת לקקן/כף מערבבים לקבלת בצק קרמי אך יציב (אל דאגה הוא קל לגלגול!).

מגלגלים מהבצק 26 כדורים (במרווחים על התבנית, העוגיות תופחות מעט), משטחים מעט כל כדור ומפזרים ברס.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-15 דקות.
מצננים היטב ומגישים.

6 תגובות:

  1. היי , נראה טעים ביותר , יש לי אבקת נוגט בבית ולא פרלינה שמגיע בתור משחה , איך אני עושה המרה של הדברים במתכון ?

    השבמחק
  2. 45 גרם אבקת נוגט מעורבב עם 15 גרם שמן.. או עד לקבלת מרקם משחתי..

    השבמחק
  3. כל השאר אותו הדבר ! :)

    השבמחק
  4. אפשר להשתמש בממרח נוגט?

    השבמחק
  5. פרלינה - מחית נוגט :)

    השבמחק