20 אוגוסט, 2012

טארט שוקולד - Chocolate tart

אחרי התלבטויות רבות איזה טארט (או פאי, אם תרצו) להכין, נבחר טארט........... שוקולד!
טארט שוקולד עשיר: שכבה פריכה, שכבה פאדג'ית, שכבה נימוחה. שלמות שוקולדית אמיתית.
כמובן שמדובר בפינוק אמיתי, לכן בחרו טוב טוב את היום המתאים לכך. לי זה מתאים היום בדיוק.
אז קדימה, אתם איתי ?!


לתבנית מרובעת צלע 16 ס"מ

לקלתית:

100 גרם קמח
10 גרם קקאו
קורט מלח
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל

במעבד מזון מעבדים לפירורים את כל המצרכים פרט לחלמון והוניל.
מוסיפים את החלמון והוניל ומעבדים לקבלת פירורים גסים.
מעבירים למקרר למנוחה של חצי שעה.

מרדדים ומעבירים אל התבנית.
אופים באפייה עיוורת (עם משקולת) ב-170 מעלות, 20 דקות.

למלית האפויה:

50 גרם חמאה
60 גרם שוקולד מריר
60 גרם שמנת מתוקה
1 ביצה
25 גרם סוכר
1 כף ברנדי (לא חובה)
10 גרם קמח

ממיסים יחד שוקולד וחמאה (הכי קל במיקרו)
מערבבים פנימה את יתר החומרים לפי הסדר ויוצקים על הקלתית.
אופים עוד כ-15 דקות (170 מעלות) עד להתייצבות של המלית.

לציפוי הגנאש:
60 גרם שוקולד מריר
60 גרם שמנת מתוקה

ממיסים יחד את השוקולד והשמנת ויוצקים על הטארט.

מקשטים במקרונים, זילופי גנאש, אבקת קקאו, טוויל קקאו או כל מה שיש לכם במטבח..


3 תגובות:

  1. נראה מדהים, בקרוב אכין ואפרסם! אוהבת ומתגעגעתתת

    השבמחק
  2. נראה מדהים, בקרוב אכין ואפרסם! אוהבת ומתגעגעתתת

    השבמחק