28 יולי, 2013

טארטלט תפוחים


יש דבר יותר מפנק מטארט תפוחים? הטעמים החמימים והעמוקים של התפוח המבושל בחמאה, סוכר, קינמון ווניל עם שכבת הבצק הפריך הם הנחמה המשולמת. תנו לזה חימום וכדור גלית וניל איכותית מעל ויש לכם יום אהבה בסתם יום של חול.  





עבור 5 טארטלטים מרובעים 10*10

בצק פריך 

150 גם קמח (1 כוס + 1 כף)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)
קורט מלח
1 חלמון
1/2 כפית מחית וניל

מלית תפוחים

50 גרם חמאה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מחית וניל
5 תפוחי גרנד-סמית קלופים וחתוכים לשמיניות

שטרויזל

60 גרם קמח (1/2 כוס פחות כף)
60 גרם סוכר (1/4 כוס פחות כף)
50 גרם חמאה

מכינים בצק פריך:
במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר והמלח לפירורים דקים. מוסיפים את הוניל והחלמון ומעבדים עד לקבלת בצק. משטחים על גבי ניילון נצמד, עוטפים היטב ומעבירים למנוחה של כחצי שעה במקרר.

מכינים מלית תפוחים:
ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הסוכר. מערבבים היטב ומוסיפים את התפוחים, הקינמון והוניל. מבשלים את התפוחים עד לריכוך חלקי ומניחים בצד.

מכינים שטרויזל:
במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים עד לקבלת פירורים דקים.

מרכיבים:

מרדדים את הבצק הפריך לעובי של כ-3 מ"מ ומכינים קלתיות בצק.
אפיה עיוורת - ממלאים את הקלתיות במשקולת (שעועית, למשל) על גבי ניילון נצמד, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-20 דקות.
מסירים את המשקולת ומניחים את פלחי התפוחים המבושלים על גבי הקלתית.
מפזרים שטרויזל בנדיבות ומחזירים לאפייה נוספת של כ-20-25 דקות, עד להזהבה של השטרויזל.
מצננים, מחלצים מהרינג ומגישים.




4 תגובות:

  1. מתה על פאי תפוחים בכל מצב..שלך נראה מהמם

    השבמחק
  2. איריס יקרה, אני כל כך אוהבת את הבלוג שלך. המתכונים מצויינים ומצולמים בצורה שמעוררת את כל בלוטות הטעם. כייף להיכנס לפה כל פעם מחדש.

    השבמחק
  3. תודה רבה :) שמחה לשמוע!

    השבמחק