13 יולי, 2013

שחיתות של קיץ


החום הכבד והלחות עושים לנו חיים קשים במטבח, מרגישים? אבל החשק למשהו מתוק ומושחת חזק ממני. במסע חיפוש אחר מתכונים קלאסיים מעולם הבייקרי האמריקאי, עוגיות השוקולד צ'יפס הענקיות, הרכות והנימוחות עלו והציפו. או קיי, אין ברירה. אבל! לחשוב לחשוב... איך אעשה את העוגיות המדהימות הללו ליותר מושחתות? הממ.. כמיטב המסורת האמריקאית - ע"י הוספת סוכר! כמה פשוט ככה גאוני. 

אז, אם אתם בקטע של מנה מותרת,  או שאתם זקוקים לנחמה, או שסתם הגיע השעה חמש בערב ואתם מוכרחים להכניס משהו מתוק לזרם הדם, העוגיות הללו הן בדיוק בשבילכם. שתי שכבות של עוגיית שוקולד צ'יפס מתוקות וצ'ואיות (לעיסות) וביניהן - טופי קרמל שנמס איתן על הלשון. תכינו כוס מים קרים, ו-מתחילים.





עבור רינג מרובע 20*20

לשכבת הקרמל

80 גרם סוכר (1/2 כוס פחות 2 כפות)
60 גרם גלוקוזה (כ-2 כפות גדושות)
150 גרם שמנת מתוקה (1/2 כוס)
15 גרם חמאה

מניחים בסיר מעל להבה בינונית סוכר וגלוקוז ומחממים עד לקבלת קרמל זהוב (לא שחום).
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה.
מנמיכים להבה ומוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה תוך ערבוב ומביאים לביעבוע.
ממשיכים לבשל את הקרמל כ-2 דקות נוספות.
מסירים מהאש ומצננים.

לשכבת העוגיות

140 גרם חמאה מומסת
300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
1 כפית מחית וניל
1 כפית מלח מחוקה 
2 ביצים
280 גרם קמח (2 כוסות)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס אגוזי מלך קצוצים

מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר, הוניל והמלח.
מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח והסודה ומערבבים עד לקבלת תערובת משחתית.
מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.

משטחים מחצית מסת שכבת העוגיות ברינג על גבי נייר אפיה (הרינג צריך להיות סגור בתחתית ע"י נייר כסף שעוטף את נייר האפייה).
יוצקים מעל את הקרמל ומשטחים את יתר המסה מעל הקרמל.
מפזרים מעט שוקולד צ'יפס ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-30 דקות (עד להזהבה).
מצננים כעשר דקות ומסירים את הרינג (רצוי לעשות זאת כשהטופי קרמל עדיין רך ומאפשר שליפה נוחה של הרינג).
ממשיכים לצנן ומעבירים למקרר לכחצי שעה על מנת לאפשר לקרמל להתייצב.
חותכים ומגישים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה