22 פברואר, 2013

Lemon coconut cake - עוגת לימון וקוקוס

אז, איך עובר עליכם החג (שבעצם מתחיל רק הערב)? אם גם אתם התעוררתם הבוקר מוקדם מהרגיל לקולות נפצים וקפצונים למיניהם של משחקי ילדים מאוד לא בטיחותיים, אז בוודאי יש לכם זמן לאפות. ברוב החגים אין מקום להתלבטות בנושא הקינוחים (למעט פסח - אל דאגה, נגיע גם לזה) ולכן בוודאי ציפיתם לראות מגוון תמונות של ערימת אוזני המן פריכים.

אספר לכם משהו קטן מחיי הקונדיטורים - חגים הם תקופה לא פשוטה בכ-לל! אז אחרי שבוע של רידוד, קריצה, זילוף וסגירת משהו כמו 4,000 אוזני המן, אני רוצה להקל קצת על זוג הידיים היחיד שיש לי, אבל עדיין קשה לי להתאפק מלהכין משהו מתוק גם לביתי. לכן בחרתי הפעם בעוגת לימון וקוקוס רכה, אוורירית ונהדרת! לא, אין פה הקצפה ואין שימוש במיקסר. כל שתצטרכו הם קערה ומטרפה.

אגב, אתם מוזמנים לחזור לפוסט פורים החגיגי הזה ולמצוא מתכון נהדר לבצק אוזני המן.



עוגת לימון וקוקוס - מתכון לתבנית אינגליש קייק אחת

50 גרם חמאה מומסת
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
20 גרם שמן קנולה (2 כפות)
גרידה מלימון אחד
2 ביצים
100 גרם שמנת מתוקה (1/2 כוס)
60 גרם מיץ לימון (1/4 כוס)
180 גרם קמח תופח (1/3 1 כוסות)
30 גרם פתיתי קוקוס

מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר, השמן וגרידת הלימון.
מוסיפים ביצים אחת-אחת ומערבבים היטב.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומיץ הלימון. מערבבים.
מנפים את הקמח, מערבבים לבלילה אחידה ומוסיפים את הקוקוס. ערבוב אחרון ולתבנית!
(ניתן לפזר סוכר גבישי על העוגה לפני האפייה)

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-30 דקות (מבחן הקיסם)

בינתיים מכינים סירופ סוכר: 
מרתיחים 70 גרם סוכר (1/3 כוס) ו-70 גרם מים (1/4 כוס) ומניחים לצינון.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מספיגים את הסירופ.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה