29 דצמבר, 2012

משהו פשוט, משהו מורכב - אקלר מהחלומות

הצרפתים יודעים לתת כבוד לבצק. גם הבצק הרבוך מקבל מקום של כבוד בויטרינות הפטיסרי בפריז. אם תחשבו על זה, מדובר בבצק גאוני. מי חשב להרתיח נוזל ושומן, להוסיף קמח ואז להוסיף גם ביצים?? השימוש בבצק הרבוך הוא רחב, בין אם בקינוחים כמו סנט אונורה ורליג'ה ובין אם במאפי בוקר כחלק ממילוי. כאן בארץ השימוש הוא ברוב המקרים עבור פחזניות וגם הן שייכות יותר לתחום ה"ביתי", הפחות ראוותני. 


בשבילי פזילה קלה לעבר שלל האקלרים של 'פושון' האגדית, מספיקה בכדי להכניס אותי הישר אל המטבח. מבט קל ימינה - שוקולד. מבט לשמאל - תפוזים. יש!


כשמכינים משהו מורכב, צריך לדאוג לסדר עבודה נכון. לא יודעת אם האקלר המוצג לפניכם נראה לכם "פשוט" או "מורכב", תשפטו בעצמכם: על בסיס האקלר מונח פס קראנץ' נוגט, ברס וגרואה, עליו קרם שוקולד רך עם ארומת תפוז ומי זהר, עליו מונחות קוביות מרמלדת תפוז משגעת, מעל שונטי מריר ולקישוט דפי שוקולד מריר עם הדפס וקוביית מרמלדת תפוז. כמובן שכל המרכיבים הוכנו, מה שנקרא, מאפס.  


עכשיו תורכם:

מתכון לבצק רבוך:

125 גרם חלב
125 גרם מים
5 גרם מלח
10 גרם סוכר
125 גרם חמאה

150 גרם קמח

כ- 250 גרם ביצים 

בסיר מרתיחים את החלב, המים, הסוכר, המלח והחמאה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך שמתכדרר סביב הכף.
מעבירים את המסה למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד לצינון קל של הבצק.
מוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך ערבוב, עד לקבלת מסה רכה ואלסטית.

מעבירים לשק זילוף ומזלפים את הצורה הרצויה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, עד להשחמה מלאה של הבצק.

המילוי - לבחירתכם.



3 תגובות:

  1. Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn't show up.

    Grrrr... well I'm not writing all that over again.

    Anyways, just wanted to say great blog!

    Also visit my site :: gamestop black friday

    השבמחק