23 נובמבר, 2012

פלורנטין בגרסה עגולה


עוגיות בשני מרקמים: הסביב הוא עוגיית חמאה ללא ביצים, בפנים - חלת שקדים ודבש.
העוגיות מצריכות קצת יותר זמן וסבלנות מעוגיות אחרות, אבל התוצאה בהחלט משתלמת.
ובימים קרים שכאלו, הכי כייף להתפנק עם כוס תה חם ועוגייה גדולה ועשירה.. 






לחלת הדבש:

60 גרם חמאה
50 גרם שמנת מתוקה
80 גרם סוכר
40 גרם דבש
60 גרם שקדים פרוסים

מרתיחים בסיר את כל החומרים פרט לשקדים. מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב.
משטחים על משטח סיליקון (להשאיר שוליים רחבים, המסה מתפשטת) ואופים ב-170 מעלות כ-8 דקות.
מצננים היטב.

לעוגיות החמאה:

100 גרם חמאה קרה 
50 גרם אבקת סוכר
140 גרם קמח 
קורט מלח
1/2 כפית משחת וניל
3 כפות שמנת מתוקה

במעבד מזון טוחנים את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר והמלח לפירורים דקים.
מוסיפים את הוניל והשמנת ומעבדים לקבלת בצק.
מצננים כחצי שעה ומרדדים.
קורצים עיגולים גדולים ובמרכזם קורצים עיגולים קטנים יותר ליצירת מעין "גלגל".
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-10 דקות
בתוך כל מרכז עוגייה מניחים פיסת חלת שקדים ודבש ומחזירים לתנור ל 2-3 דקות נוספות.

מצננים היטב, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

4 תגובות:

  1. הי איריס! איך לא גיליתי את הבלוג שלך עד היום?! המתכונים והתמונות כל כך יפים ומקסימים! תענוג! יש לי עוד הרבה עבודת קריאה :) והעוגיות האלה נראות טוב במיוחד!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אפרת! אני שואלת את עצמי את אותה שאלה לגבי הבלוג המקסים שלך!!

      מחק
  2. היי איריס,

    תודה על המתכון.
    יש משהו אחד שלא מסתדר לי, אם עושים חור ושמים באמצע את חלת הדבש נוצר עיגול עם מילוי באמצע כשבגב העוגייה אין בצק שסוגר אותו...

    האם לא כדאי להניח את העיגול הקטן יותר שקרצנו מהאמצע על התבנית, מעליו את העיגול המחורר ומעל את המילוי?

    השבמחק
  3. היי עתליה! חלת הדבש לאחר האפייה מתקשה למעין סוכריית דבש ושקדים דקיקה והיא נתפסת על שולי החור של העוגייה לכן אין צורך ב"גב" לעוגייה.. בהצלחה :]

    השבמחק