14 נובמבר, 2012

הפוסט ה-100

כמו במרבית הבלוגים בהם בוודאי ביקרתם, גם אצלי בבלוג חגיגות המאה מתקיימות. וכפי שהכריזו הדצים, אין חגיגה בלי.. עוגה! להנאתכם וגם לאוסף - מתכון לעוגת מוס קלילה במרקם (נטולת חלמונים), עם שילוב טעים טעים של פסיפלורה ונוגט. אך לפני המתכון - תודה לכל המבקרים, הקבועים והמזדמנים. תיהנו.




מוס פסיפלורה ונוגט - מתכון לעוגה עגולה קוטר 16 

תחתית קריספ נוגט

40 גרם שוקולד חלב
20 גרם חמאה
40 גרם פרלינה
30 גרם פייטה
100 גרם פירורי עוגיות/שטרויזל

ממיסים יחד את השוקולד והחמאה. מוסיפים את הפרלינה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הפייטה ופירורי העוגיות ומערבבים לקבלת מסה אחידה.
משטחים ברינג ומעבירים לפריזר.

מוס נוגט קליל

50 גרם שוקולד חלב
25 גרם פרלינה
30 גרם שמנת מתוקה

3 גרם ג'לטין
15 גרם מים

80 גרם שמנת מתוקה מוקצפת (לא חזק)

מערבבים יחד ג'לטין ומים ומעבירים למקרר.
ממיסים את השוקולד והשמנת ומוסיפים פרלינה. מערבבים היטב.
ממיסים (כ-15 שניות במיקרו) את הג'לטין ומערבבים עם השוקולד.
מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת ויוצקים על תחתית הקריספ נוגט.
מעבירים לפריזר לשעתיים לפחות.

מוס פסיפלורה

4 גרם ג'לטין
20 גרם מים

120 גרם מחית פסיפלורה
70 גרם מרנג איטלקי (הסבר במתכון)
90 גרם שמנת מתוקה מוקצפת (לא חזק)

מערבבים ג'לטין ומים ומעבירים למקרר.

מכינים מרנג איטלקי: במיקסר מקציפים 45 גרם חלבון. בינתיים בסיר מביאים 90 גרם סוכר ו-20 גרם מים ל-118 מעלות. יוצקים את הסירופ הרותח לתוך המרנג תוך הקצפה, מגבירים מהירות וממשיכים להקציף עד שהקצף מתקרר. שוקלים 70 גרם מרנג וממשיכים במתכון.

מחממים 40 גרם מחית פסיפלורה ומוסיפים את הג'לטין. מערבבים היטב ומוסיפים את יתר המחית. 
מקפלים את המרנג והשמנת המוקצפת יחד ומאחדים עם המחית תוך קיפול עד לקבלת מוס אחיד.
יוצקים על המוס נוגט ומקפיאים.

ציפוי פסיפלורה

80 גרם מירור
30 גרם מחית פסיפלורה

מערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת ציפוי אחיד. יוצקים על העוגה הקפואה.

אני קישטתי עם מקרונים קטנטנים ועיגולי שוקולד לבן עם הדפס. איך אתם הייתם מקשטים?






2 comments:

  1. מקסים ביופיו. איך משתלב הטעפ החמצמץ של הפסיפלורה עם הנוגט? ומזל טוב ליום ההולדת. עד 120. המון שנים של יצירות מתוקות

    השבמחק
  2. תודה רבה מאיה :] השילוב מנצח !

    השבמחק