02 אוקטובר, 2011

שיהיה לך צום כתום

יום כיפור מתקרב. השבוע הרשתות החברתיות והסלולרי שלנו עומדים להתמלא במסרים של סליחה ושאריות איחולים מראש השנה. ובואו נודה באמת, אנחנו סולחים. או לפחות נוטים לסלוח. אני לא יודעת אם ב-24 שעות הללו אנחנו באמת עושים את חשבון הנפש המתבקש, אבל מה שבטוח - יש שקט. חושבים. על איך להעביר את היום, על מה היה לפני שנה, מה לאכול קודם, על הילדות המתרחקת, על העוגה שמחכה לנו על השיש..



אני נזכרת בשנה שעברה. כן, גם בעוגות. אחת העוגות המככבות אצלי היתה עוגת בננה שוקולד צ'יפס. המתכון כבר הופיע בכמה אתרים (שלי וכאלו שהתארחתי בהם). זו עוגה שיש בה המון סליחה. טעם עמוק של בננה ושוקולד מריר שמזכיר את העבר וממש נעים להיזכר. אז הנה, לכבוד יום כיפור, המתכון פעם נוספת.



לתבנית בבקה 26 / 2 אינגליש קייק קטנות:

3 בננות בשלות מרוסקות
100 ג' שמן (1/2 כוס)
150 ג' סוכר (3/4 כוס)
1/2 כפית תמצית וניל
3 ביצים
175 ג' קמח תופח (1/4 1 כוסות)
1/2 כוס פתיתי שוקולד מריר
חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
משמנים תבנית ומפזרים את השקדים הפרוסים - לקישוט.
בקערה בוחשים את רסק הבננות, השמן, הסוכר והוניל.
מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, תוך כדי ערבוב.
מנפים פנימה את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים פנימה את פתיתי השוקולד ומערבבים קלות.
יוצקים את הבלילה לתבנית אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-45 דקות (מבחן הקיסם).

ועכשיו, גרסה מדהימה עם פבארוטי. תגבירו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה