18 אפריל, 2011

חג (ע)מוס


בעבר, יום הולדת בפסח היה די מבאס. הרבה קונדיטוריות היו סגורות ובאלו שהוכשרו, מגוון המוסים והקרמים לא היה גדול. תערובות אפויות של ביצים ושמנת פרווה בטעמים אוחדו בניגוד לרצונם לעוגה אחת שנראתה בסדר וטעמה גם. כן, זה לא מ-מ-ש נורא, אבל בהשוואה להיום.. דיינו. הרי למה כולנו באמת מתכנסים ביום ההולדת, אם לא בשביל העוגה? (ובעל השמחה, כמובן).


קישוטים של ריבת חלב ודובדבנים מסוכרים הוחלפו במקרונים ועיטורי שוקולד. גנאשים מוקצפים ועוגות לייקך ספוגות בסירופ סוכר הוחלפו במוסים עשירים ודקואזים למיניהם. כן, ההווה מתנשא על העבר. אבל את הזיכרון של הטעם המתוק הזה, המיוחד, ההווה לא מחליף. כולם בסופו של דבר אוהבים להיזכר בטעם העבר.


אין זמן להכביר במילים, אז לכל החוגגים שיהיה חג שמח (ויום הולדת שמח).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה