על מנת להקל מעט על התהליך, את הבריוש עבור הבוסטוק אופים בפחיות שימורים שצורתן עגולה (לא שנתקלתי במרובעת) וזאת במקום לאפות חלת בריוש, לפרוס אותה ולקרוץ ממנה עיגולים - כפי שאני בחרתי לעשות. וכן, הבנתם נכון, את הבריוש האפוי והעגלגל אופים פעם נוספת. הפעם עם קרם שקדים ושקדים פרוסים. מכיוון שתחתית הבריוש מעט מתייבשת לאחר שתי אפיות, מספיגים את סירופ הסוכר בבוסטוק (או להיפך) ומתקבל מאפה נימוח אבל לא סמרטוטי, רך וגם קריספי, מתוק ומעודן. מזל שהכנתי אותם אישיים.
הבריוש הוא מאפה כל כך טעים בפני עצמו, חמאתי, קצת מתוק-קצת מלוח. אפשר להכין ממנו את הבוסטוק, אך גם פרנץ' טוסט למשל. אז אם כבר הכנתם או קניתם בריוש ובדיוק נגמרה לכם הריבה, שדרגו אותו ותזכו להנות ממנו יום נוסף.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה