20 אפריל, 2013

טארטלט פיסטוק, קוקוס ותות

כבר הרבה זמן שאני מתכננת להכין טארטלט פיסטוק. איכשהו זה תמיד נראה לי כאילו "היום זה היום", אך לבסוף המיקסר שלי עובד על משהו אחר. סיפרתי לכם בעבר שטארט הוא אחד מני המתוקים האהובים עלי (אפילו עוגת יום ההולדת הקבועה שלי היא.. טראט). יש בו הכל: פריכות, רכות, טעמים, צבעים.. ונדמה שעם טארט פשוט אי אפשר ליפול. 

לאחרונה אני מכינה בביתי בעיקר מתוקים בסגנון חיתוכיות, שוקולדיים כאלה. העבודה בקונדיטוריה היא מלאת תהליכים ובכל יום יוצאים מוצרים חדשים וטריים ועובדים על מתכונים רבים, כך שבבית כשמתחשק משהו מתוק  אני חוזרת לדברים הפשוטים יותר, המוכרים. אלו שאני מכינה אפילו בלי מתכון כתוב.  בדרך כלל לא תראו אותם כאן, אלא בהתמכרות החדשה שלי - האינסטגרם (irisalajem@ - קפצו לבקר). לא שהם לא מספיק טובים, אלא שיותר קל לשלוף את הiphone ולצלם תמונה אחת, מאשר לשלוף את המצלמה, את הכלים, לצלם, לערוך ולכתוב על זה. לא פשוט להחזיק בלוג, אבל בהחלט כייף גדול ! והכי כייף - לראות את התוצר הסופי בתמונות כאן לפניכם. תענוג.

כמובן שאפשר להכין טארט אחד (קוטר 20) במקום 6 קטנים (קוטר 8). זה נתון לשיקולכם, אני מעדיפה אותם אישיים, כאלו שאין צורך "ליישר" אותם. זה מקל עליי עם המצפון שלי, אבל כל אחד ומה שמתאים לו.





עבור 6 טארטלטים

בצק פריך

150 גרם קמח
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר
קורט מלח
1 חלמון

קרם פיסטוק - קוקוס

60 גרם חמאה רכה
60 גרם סוכר
60 גרם קוקוס טחון
90 גרם ביצים (1/2 1 ביצים)
1/2 כפית מחית וניל
1 כפית מחית פיסטוק
30 גרם קמח
30 גרם שמנת מתוקה

מחית תות

200 גרם תותים
100 גרם סוכר
80 גרם נפאז'


מכינים בצק פריך:

במעבד מזון/מקיסר מעבדים  את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח לפירורים דקים.
מוסיפים את החלמון ומעבדים עד לקבלת בצק.
מעבירים למקרר לעשרים דקות מנוחה.
מרדדים על משטח מקומח ומעבירים את הבצק לתבניות הטארטלט.

אפייה עיוורת - מניחים משקולת על הבצק המרודד (לדוגמה, ניילון נצמד ועליו שעועית יבשה) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-20 דקות.
מצננים מעט, ומחלצים את המשקולת.

מכינים קרם פיסטוק-קוקוס:

מערבבים את החמאה הרכה, הסוכר, מחית הפיסטוק והקוקוס.
מוסיפים את הביצים והוניל בהדרגה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. 
לבסוף מוסיפים את השמנת ומערבבים.

ממלאים כל טארטלט 2/3 גובה בקרם ואופים (עדיין ב-170 מעלות) כ-12 דקות, עד שהמלית מתייצבת.
מצננים היטב.

מכינים מחית תות:

טוחנים את התותים ומעבירים לסיר יחד עם הסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-15 דקות. מוסיפים את הנפאז' ומערבבים היטב.
יוצקים על כל טארטלט את מחית התות.
לקישוט ניתן למרוח שכבה דקיקה של מחית תות סביב הטארטלט ו"להדביק" שבבי קוקוס טחון.

6 תגובות:

  1. איריס האלופה זה נראה סוף. יש לי אורחים חשובים בסופ׳ש ( יומי וומשפחתו), ונראה לי שאכין! נשיקות, מתגעגעתתת

    השבמחק
  2. תודה ורדה! באמת אורחים חשובים! בהצלחה ונשיקות חמות

    השבמחק
  3. אוחחחח זה פשוט מהמם....
    הבלוג שלך פשוט הורס, תודה על השיתוף!

    השבמחק
  4. מרשים.
    ברור יפה וברמה גבוהה. אני שמח שמצאתי את הבלוג.

    השבמחק