27 אפריל, 2012

עוגות שמרים - שושני שוקולד


מזמן לא היה ריח שמרים בבית. אז אם כבר, הכי נעים והכי מרגיע זה ריח של עוגות שמרים ביום שישי.
מכירים את התחושה שזה נותן? תחושה של "או קיי, הבית מוכן לסופ"ש ועכשיו אפשר לנוח". 




מתכון ל-3 אינגליש קייק (או 3 בבקות בינוניות)


1/2 5 כוסות קמח
10 גרם שמרים יבשים (30 גרם שמרים טריים)
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
200 מ"ל חלב פושר
1 כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה רכה 
1/2 כפית מלח
1 קופסא שוקולד למריחה
שקדים פרוסים, שומשום וסוכר גבישי לקישוט


בקערת מיקסר מערבבים קמח ושמרים.
מוסיפים את הסוכר, הוניל, הביצים והחלב הפושר ומערבלים עם וו הלישה.
מוסיפים את החמאה הרכה ומוסיפים לערבל לקבלת בצק כדורי רך.
מוסיפים את המלח וממשיכים את הערבול עד להטמעת המלח בבצק.
מעבירים לקערה , מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של כשעתיים.


מחלקים את הבצק ל-3, מרדדים כל חלק למלבן, מורחים שוקולד בנדיבות, מגלגלים וחותכים שושנים.
מסדרים בתבניות ומניחים לתפיחה נוספת של 45 דקות.
מורחים בביצה ומפזרים שקדים, שומשום וסוכר גבישי .
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-45 דקות.


בינתיים מכינים סירופ סוכר מ- 1/2 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים.
מיד עם צאת העוגות מהתנור מספיגים בסירופ.




שבת מתוקה!







26 אפריל, 2012

את המקרונים שלי כבר הכרתם?
בתמונות: מקרון שוקולד, מקרון פיסטוק, מקרון אספרסו ומקרון שוקולד מריר ופירות יער.








25 אפריל, 2012

פרלין פרלינה


אחת החוויות הפחות נעימות שלי היא בהכנת פרלינים. כל ההתעסקות ה"מלכלכת" הזאת לא עושה לי את זה. כמובן שכמו בכל דבר, צריך הרבה תרגול בכדי להשיג תוצאה מושלמת' אבל דרך מושלמת היא לא פחות חשובה! גייסתי את חברתי המוכשרת שגית (או שיותר נכון היא גייסה אותי :) למשימה ויחד ייצרנו פרלינים. 






הפרלין הכי מתבקש - פרלין עם פרלינה. כלומר, מחית נוגט אגוזי לוז. יש מישהו על פני כדור הארץ שלא אוהב נוגט? אני לא מאמינה. זה פשוט חומר גלם יוצא מן הכלל גם בטעמו וגם בגמישות שלו בעולם הקונדיטוריה. משתמשים בו בגנאשים לפרלינים, במילוי עוגיות, בעוגות בחושות ובעוגות מוס. אמנם הוא לא זול, אך שווה את ההשקעה. 







מלאכת הפרלינים הסתיימה עם היפהפיים הללו ועם הרבה מים חמים וחשק למלוח. פרלינים רבים חוסלו במהלך הצילומים. נסו אתם לצלם מבלי לקחת ביס ועוד ביס. לי היה מאוד קשה אך לבסוף הצלחתי להגיע לתוצאה שלפניכם. והאמת, נהניתי לצלם אותם. עושה חשק, נכון?

                                           חג עצמאות שמח, או כפי שאיחלו לי היום, חג יום הולדת שמח !

17 אפריל, 2012

טאטן


תפוחים רכים, עסיסיים, ספוגים בטעמי קרמל, חמאה ווניל. מה עוד אפשר לבקש?
תבנית טאטן קרצה לי ושלחה אותי הישר אל הירקן. 15 תפוחים מסוג גרני סמית !
השלפוחיות מהכוויה הקלה שקיבלתי שלשום מתאונת קרמל מבעבע,
לא עצרו אותי מלהניח סיר על כיריים ולהכין את הטאטן. 
והאמת, יצא ב-ד-י-ו-ק כפי שחשבתי שיצא. מדהים.

את הסיפור שמאחורי השם גרני סמית וטארט טאטן אספר בהזדמנות אחרת.
הטאטן שהוגש היום חמים עם כדורי גלידת וניל ושקדים פרוסים הוכרע על ידי כל כ"טעים".
כמה פשטות בהגשה, אפילו קצת ילדותיות. וכמה הטעם מורכב ומעניין.
הבצק שכמעט ואינו מתוק אך עשיר, ספג במעט את מיצי התפוחים והקרמל. מעדן.

זה נשמע כמו סרנדת אהבה. 
אני מודה, התאהבתי.





14 אפריל, 2012

אביב הגיע


אני התחדשתי בורדים לבנים, מקרונים ורודים ועיצוב חדש לאתר !
תתחדשו גם אתם :]

11 אפריל, 2012

יש לי יום יום חג


בכל פסח עולה המחשבה איזו עוגה להכין. בשנה שעברה, כמו בשנה שלפניה וגם זו שלפניה, הפור נפל על עוגת שוקולד. כן, גם השנה. בסיס שוקולד ללא קמח ומוס אספרסו שוקולד, מצופה חגיגית ומעוטרת מקרונים. בעצם זה ממש לא במקרה. מאחר ואני נדרשת לעוגה שאינה חלבית, הטעם היחיד בעיני שמפצה על ה"פרווה"יות הוא טעם השוקולד המריר. השוקולד דומיננטי על שאר המרכיבים ומעשיר את העוגה. 


התברר לי שיש יום נוסף של אי אכילת חמץ (שבת) וארוחה משפחתית נוספת, לכן מיהרתי למטבח להכין עוגה.
עוגה נוספת כשרה לפסח וכן, גם היא פרווה. העוגה משלבת טעמי שוקולד, תפוז, אספרסו וקוקוס.
הפעם נכנעתי לתחליפי הגלוטן והשתמשתי בקמח תפוח אדמה ובקקאו כחומר יבש.
התוצאות לפניכם:






לעוגה בקוטר 26 (או 24 + אינגליש קייק אחת)


6 ביצים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
קורט מלח
150 גרם שוקולד מריר
60 מ"ל אספרסו (1/4 כוס)
20 גרם שמן קנולה (2 כפות)
1 כפית תמצית וניל
גרידה מתפוז אחד
150 גרם אגוזי מלך 
50 גרם קמח תפוח אדמה (3 כפות)
10 גרם קקאו (1 כף)


אופן ההכנה:


מקציפים במיקסר את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר והמלח.
ממיסים את השוקולד והאספרסו. מוסיפים שמן, גרידת תפוז ווניל ומערבבים.
טוחנים את האגוזים, קמח תפוח אדמה וקקאו (טחינה גסה יחסית).
מקפלים את השוקולד לקצף הביצים לבלילה אחידה וממשיכים ומקפלים את תערובת האגוזים.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (גם בשוליים) ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כשעה.


לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם קרם קוקוס (1/2 פחית)


מרתיחים את קרם הקוקוס ויוצקים על השוקולד. מערבבים ומצפים את העוגה.



07 אפריל, 2012

עוגיות שוקולד ללא קמח


אמנם אין קמח, אבל יש חמאה, סוכר, ביצים.. שוקולד!






מתכון ל-20 עוגיות שוקולד ללא קמח


100 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר מומס
1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם)
1/2 כוס אבקת קקאו (60 גרם) 
1 כפית אבקת אפיה (5 גרם)


מקציפים חמאה וסוכר.
מוסיפים ביצה, וניל ומלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.
מוסיפים את השקדים הטחונים, הקקאו ואבקת האפיה ומערבבים עד לקבלת לתערובת אחידה.
מעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות.


מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכדררים את תערובת העוגיות, מגלגלים בסוכר ומסדרים על מגש במרווחים גדולים יחסית.
מנפים מעל מעט קקאו.
לעוגיות נימוחות ורכות אופים 10 דקות. לעוגיות קריספיות אופים 15 דקות.
מצננים לטמפרטורת חדר ומגישים.