29 ספטמבר, 2011

ערב חג ראשון מאחורינו..

היה טעים, היה כייף וכמובן גם מעייף.
עכשיו קצת מנוחה ובקרוב עוד מתכונים ותמונות של המתוקים שאני אוהבת לאהוב.
בינתיים, חג שמח ושתהיה שנה טובה ומלאת ריגושים.
איריס

23 ספטמבר, 2011

עוגת שוקולד-דבש

עוגת השוקולד-דבש אינה מזכירה אפילו טיפ-טיפה את עוגת הדבש המסורתית,
אך גם לא את עוגת השוקולד הפשוטה והמוכרת.
היחס כלפיה הוא כמו לדובשניות. או שאוהבים או ש..לא.
מדובר בעוגה לחה ועסיסית עם טעם דבש מעקצץ. העוגה אינה חלבית ומאוד קלה להכנה.
לטעם שוקולדי עמוק יותר, צפו את העוגה בגנאש שוקולד ביחס 1:1.




לתבנית בקוטר 22 (או 20 לעוגה גבוהה במיוחד)

120 גרם שוקולד מריר
1 כוס שמן
1/3 1 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש
2 ביצים
כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות קמח תופח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
1 כף קקאו
1 כוס מים רותחים.

ממיסים את השוקולד והשמן (במיקרו). מוסיפים את יתר החומרים לפי הסדר תוך ערבוב.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כשעה (מבחן הקיסם).

שיהיה שבוע מתוק מדבש.. ועכשיו, קצת סקורפיונס



16 ספטמבר, 2011

נכנסים לאוירת החג.. עוגת תפוחים




מתכון לעוגה עגולה, קוטר 20.

2 ביצים
2 כפות סוכר חום
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית שטוחה קינמון
קורט מלח
1 כוס קמח תופח
1 תפוח קלוף וחתוך לקוביות (עדיף מזן גרנד סמית)

לקישוט - 2 תפוחים פרוסים, חופן שקדים פרוסים

מערבבים את חומרי הבלילה לפי הסדר, יוצקים לתבנית.
מסדרים את פרוסות התפוחים מעל ומפזרים שקדים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-50 דקות (מבחן הקיסם).

גם אתם מחכים לראש השנה? עוד קצת והחג מגיע !