20 מרץ, 2013

flourless chocolate cake - עוגת שוקולד ללא קמח

בעוד פחות משבוע חוגגים את חג הפסח. כולם כבר מתכוננים - מה להכין? מה ללבוש? אילו מתנות לקנות?
אם אתם מתארחים השנה, מתנה מקסימה יכולה להיות עוגה. 
גם השנה תקבלו מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח (שונה מעט מזו של שנה שעברה וזו של לפני שנתיים)
עוגה עסיסית ושוקולדית במיוחד! אני קוראת לה עוגת מערבבים. מיד תבינו למה.


מתכון לעוגה בקוטר 20 ס"מ

150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 ביצים
10 גרם סוכר וניל
100 גרם שמנת מתוקה (1/2 כוס)
30 גרם אבקת קקאו (2 כפות גדושות)
30 גרם קמח תפוח אדמה (1 כף)

ממיסים בקערה חמאה ושוקולד - מערבבים.
מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים.
מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב!
מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.
מנפים את הקקאו וקמח תפוח האדמה ו...מערבבים לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה ומשטחים על פני שטח התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-40 דקות (מבחן הקיסם)

מצננים היטב (לא כמוני, חסרת הסבלנות) ומפדרים באבקת קקאו.
ל"משקיענים" שבינינו - מכינים גנאש: ממיסים 100 שוקולד מריר עם 100 גרם שמנת מתוקה ויוצקים על העוגה.


וכעת כל שנותר הוא לאחל..


4 תגובות:

  1. נראה ממש טעים. למי אכפת ממה עוגת שוקולד עשויה, העיקר שזה משוקולד.

    השבמחק
  2. מה שנכון נכון :] תודה אורנית

    השבמחק
  3. העוגה נחלה הצלחה עצומה

    השבמחק
  4. תודה אנונימי :) שמחה לשמוע !

    השבמחק