במסגרת פרויקט מתוק של האתר מנטקה, מספר בלוגרים מכינים אחת לחודש מוצר מעולם הקונדיטוריה המכיל מרכיב אחד מרכזי המשותף לכולם. החודש, כנראה בהתאם לרוח חג הפסח הבא עלינו לטובה, נבחר הקוקוס.
אני בחרתי להכין טארט קרם קוקוס, עם חצאי כדור י קרם קוקוס לימוני ושנטי מסקרפונה
לבצק פריך:
150 גרם קמח
100 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל
1 חלמון
מעבדים במיקסר קמח, חמאה ואבקת סוכר לפירורים דקים.
מוסיפים וניל וחלמון ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים לקירור לחצי שעה.
כדורי קרם קוקוס לימון:
100 גרם שמנת
100 גרם חלב
40 גרם קוקוס טחון
גרידה מ-1 לימון
110 גרם ביצים
100 גרם סוכר
60 גרם חמאה
בסיר מרתיחים חלב, שמנת, קוקוס וגרידת לימון.
מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לכחצי שעה.
מוסיפים סוכר וביצים ומסמיכים מעל להבה בינונית-נמוכה תוך ערבוב מתמיד (עד לרתיחה קלה)
מסננים, מוסיפים את החמאה וטוחנים על בלנדר מוט.
יוצקים לתבנית סיליקון של חצאי כדור ומעבירים למקפיא.
קרם קוקוס:
65 גרם חמאה
65 גרם אבקת סוכר
65 גרם ביצים
65 גרם קוקוס טחון
1 כפית מחית וניל
10 גרם קמח
10 גרם ברנדי
מקרימים חמאה ואבקת סוכר.
מוסיפים קוקוס.
מוסיפים בהדרגה ביצים ווניל.
מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
מוסיפים את הברנדי.
שנטי מסקרפונה:
125 גרם מסקרפונה
125 גרם שמנת מתוקה
20 גרם אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל
מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קצפת יציבה.
מרדדים את הבצק הפריך לרינג בקוטר 24.
אופים אפייה עיוורת.
ממלאים את הקלתית בקרם קוקוס ואופים עוד כ-18 דקות.
מצננים לחלוטין.
מניחים במעגל חצאי כדורי קרם קוקוס לימוני.
מזלפים סביב שנטי מסקרפונה ומגישים.
אני בחרתי להכין טארט קרם קוקוס, עם חצאי כדור י קרם קוקוס לימוני ושנטי מסקרפונה
לבצק פריך:
150 גרם קמח
100 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל
1 חלמון
מעבדים במיקסר קמח, חמאה ואבקת סוכר לפירורים דקים.
מוסיפים וניל וחלמון ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים לקירור לחצי שעה.
כדורי קרם קוקוס לימון:
100 גרם שמנת
100 גרם חלב
40 גרם קוקוס טחון
גרידה מ-1 לימון
110 גרם ביצים
100 גרם סוכר
60 גרם חמאה
בסיר מרתיחים חלב, שמנת, קוקוס וגרידת לימון.
מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לכחצי שעה.
מוסיפים סוכר וביצים ומסמיכים מעל להבה בינונית-נמוכה תוך ערבוב מתמיד (עד לרתיחה קלה)
מסננים, מוסיפים את החמאה וטוחנים על בלנדר מוט.
יוצקים לתבנית סיליקון של חצאי כדור ומעבירים למקפיא.
קרם קוקוס:
65 גרם חמאה
65 גרם אבקת סוכר
65 גרם ביצים
65 גרם קוקוס טחון
1 כפית מחית וניל
10 גרם קמח
10 גרם ברנדי
מקרימים חמאה ואבקת סוכר.
מוסיפים קוקוס.
מוסיפים בהדרגה ביצים ווניל.
מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
מוסיפים את הברנדי.
שנטי מסקרפונה:
125 גרם מסקרפונה
125 גרם שמנת מתוקה
20 גרם אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל
מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קצפת יציבה.
מרדדים את הבצק הפריך לרינג בקוטר 24.
אופים אפייה עיוורת.
ממלאים את הקלתית בקרם קוקוס ואופים עוד כ-18 דקות.
מצננים לחלוטין.
מניחים במעגל חצאי כדורי קרם קוקוס לימוני.
מזלפים סביב שנטי מסקרפונה ומגישים.
הטארט פשוט מהמם ביופיו!
השבמחקתודה מיסטר קייק :]]
השבמחקוואוו (ללא מילים).
השבמחקוואוו! (ללא מילים)
השבמחקתודה !! (מילה אחת ;] )
השבמחק