17 אפריל, 2012

טאטן


תפוחים רכים, עסיסיים, ספוגים בטעמי קרמל, חמאה ווניל. מה עוד אפשר לבקש?
תבנית טאטן קרצה לי ושלחה אותי הישר אל הירקן. 15 תפוחים מסוג גרני סמית !
השלפוחיות מהכוויה הקלה שקיבלתי שלשום מתאונת קרמל מבעבע,
לא עצרו אותי מלהניח סיר על כיריים ולהכין את הטאטן. 
והאמת, יצא ב-ד-י-ו-ק כפי שחשבתי שיצא. מדהים.

את הסיפור שמאחורי השם גרני סמית וטארט טאטן אספר בהזדמנות אחרת.
הטאטן שהוגש היום חמים עם כדורי גלידת וניל ושקדים פרוסים הוכרע על ידי כל כ"טעים".
כמה פשטות בהגשה, אפילו קצת ילדותיות. וכמה הטעם מורכב ומעניין.
הבצק שכמעט ואינו מתוק אך עשיר, ספג במעט את מיצי התפוחים והקרמל. מעדן.

זה נשמע כמו סרנדת אהבה. 
אני מודה, התאהבתי.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה