בכל פסח עולה המחשבה איזו עוגה להכין. בשנה שעברה, כמו בשנה שלפניה וגם זו שלפניה, הפור נפל על עוגת שוקולד. כן, גם השנה. בסיס שוקולד ללא קמח ומוס אספרסו שוקולד, מצופה חגיגית ומעוטרת מקרונים. בעצם זה ממש לא במקרה. מאחר ואני נדרשת לעוגה שאינה חלבית, הטעם היחיד בעיני שמפצה על ה"פרווה"יות הוא טעם השוקולד המריר. השוקולד דומיננטי על שאר המרכיבים ומעשיר את העוגה.
התברר לי שיש יום נוסף של אי אכילת חמץ (שבת) וארוחה משפחתית נוספת, לכן מיהרתי למטבח להכין עוגה.
עוגה נוספת כשרה לפסח וכן, גם היא פרווה. העוגה משלבת טעמי שוקולד, תפוז, אספרסו וקוקוס.
הפעם נכנעתי לתחליפי הגלוטן והשתמשתי בקמח תפוח אדמה ובקקאו כחומר יבש.
התוצאות לפניכם:
לעוגה בקוטר 26 (או 24 + אינגליש קייק אחת)
6 ביצים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
קורט מלח
150 גרם שוקולד מריר
60 מ"ל אספרסו (1/4 כוס)
20 גרם שמן קנולה (2 כפות)
1 כפית תמצית וניל
גרידה מתפוז אחד
150 גרם אגוזי מלך
50 גרם קמח תפוח אדמה (3 כפות)
10 גרם קקאו (1 כף)
אופן ההכנה:
מקציפים במיקסר את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר והמלח.
ממיסים את השוקולד והאספרסו. מוסיפים שמן, גרידת תפוז ווניל ומערבבים.
טוחנים את האגוזים, קמח תפוח אדמה וקקאו (טחינה גסה יחסית).
מקפלים את השוקולד לקצף הביצים לבלילה אחידה וממשיכים ומקפלים את תערובת האגוזים.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (גם בשוליים) ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כשעה.
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם קרם קוקוס (1/2 פחית)
מרתיחים את קרם הקוקוס ויוצקים על השוקולד. מערבבים ומצפים את העוגה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה