07 אפריל, 2012

עוגיות שוקולד ללא קמח


אמנם אין קמח, אבל יש חמאה, סוכר, ביצים.. שוקולד!






מתכון ל-20 עוגיות שוקולד ללא קמח


100 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר מומס
1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם)
1/2 כוס אבקת קקאו (60 גרם) 
1 כפית אבקת אפיה (5 גרם)


מקציפים חמאה וסוכר.
מוסיפים ביצה, וניל ומלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.
מוסיפים את השקדים הטחונים, הקקאו ואבקת האפיה ומערבבים עד לקבלת לתערובת אחידה.
מעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות.


מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכדררים את תערובת העוגיות, מגלגלים בסוכר ומסדרים על מגש במרווחים גדולים יחסית.
מנפים מעל מעט קקאו.
לעוגיות נימוחות ורכות אופים 10 דקות. לעוגיות קריספיות אופים 15 דקות.
מצננים לטמפרטורת חדר ומגישים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה