בראוניז קצת שונה, מכיל שמנת חמוצה ומשוייש בשכבת נוגט שמכינים בקלות.
לתבנית 20*20
לשכבת הנוגט:
100 גרם שוקולד לבן
20 גרם מחית פרלינה (נוגט) = 1 כף
ממיסים שוקולד לבן ומערבבים עם פרלינה. מניחים בצד.
לבראוניז:
150 גרם שוקולד מריר
80 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 ביצים
1 כפית מחית וניל
70 גרם קמח תופח (1/2 כוס)
100 גרם שמנת חמוצה (1/2 מיכל)
ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
מוסיפים מלח, סוכר, ביצים ווניל ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת מסה אחידה.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.
יוצקים את הבלילה לתבנית ובעזרת כפית מניחים תלוליות משכבת הנוגט ויוצרים את דוגמת השיש.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-20 דקות.
מצננים היטב ומעבירים למקרר ללילה.
חותכים ומגישים.
נראה מעולההההההההההההההההה
השבמחקויש פה שוקולד לבן - אז זאת ממש חגיגה בשבילי.