עוגת השוקולד-דבש אינה מזכירה אפילו טיפ-טיפה את עוגת הדבש המסורתית,
אך גם לא את עוגת השוקולד הפשוטה והמוכרת.
היחס כלפיה הוא כמו לדובשניות. או שאוהבים או ש..לא.
מדובר בעוגה לחה ועסיסית עם טעם דבש מעקצץ. העוגה אינה חלבית ומאוד קלה להכנה.
לטעם שוקולדי עמוק יותר, צפו את העוגה בגנאש שוקולד ביחס 1:1.
לתבנית בקוטר 22 (או 20 לעוגה גבוהה במיוחד)
120 גרם שוקולד מריר
1 כוס שמן
1/3 1 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש
2 ביצים
כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות קמח תופח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
1 כף קקאו
1 כוס מים רותחים.
ממיסים את השוקולד והשמן (במיקרו). מוסיפים את יתר החומרים לפי הסדר תוך ערבוב.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כשעה (מבחן הקיסם).
שיהיה שבוע מתוק מדבש.. ועכשיו, קצת סקורפיונס
אך גם לא את עוגת השוקולד הפשוטה והמוכרת.
היחס כלפיה הוא כמו לדובשניות. או שאוהבים או ש..לא.
מדובר בעוגה לחה ועסיסית עם טעם דבש מעקצץ. העוגה אינה חלבית ומאוד קלה להכנה.
לטעם שוקולדי עמוק יותר, צפו את העוגה בגנאש שוקולד ביחס 1:1.
לתבנית בקוטר 22 (או 20 לעוגה גבוהה במיוחד)
120 גרם שוקולד מריר
1 כוס שמן
1/3 1 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש
2 ביצים
כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות קמח תופח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
1 כף קקאו
1 כוס מים רותחים.
ממיסים את השוקולד והשמן (במיקרו). מוסיפים את יתר החומרים לפי הסדר תוך ערבוב.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כשעה (מבחן הקיסם).
שיהיה שבוע מתוק מדבש.. ועכשיו, קצת סקורפיונס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה