הפעם מתכון מהיר הכנה, ללא שכבות, ללא מיקסר, ללא קושי.
מצוינות עם הקפה של הבוקר, בהפסקת התה שלכם או בימים קרים כמו היום שפשוט לא מאפשרים דיאטה.
העוגיות עשירות, עם טעם שוקולדי מובהק (הודות לשוקולד מריר וקקאו) ומכילות שברי אגוזי מלך שעושים כייף בפה.
לכ-25 עוגיות בינוניות
150 גרם שוקולד מריר
120 גרם חמאה
1/2 כפית משחת וניל
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 חלמון
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
50 גרם קקאו (2 כפות גדושות)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה.
מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים היטב.
מוסיפים את החלמון ומערבבים.
מנפים את הקמח, הקקאו והסודה ומוסיפים את האגוזים הקצוצים.
מערבבים עד לקבלת בצק.
מכדררים ומניחים על תבנית עם נייר אפיה. לוחצים על כל כדור ומשטחים מעט.
מעבירים למקפיא ל-15 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-20 דקות.
מצננים היטב ומגישים.
מצוינות עם הקפה של הבוקר, בהפסקת התה שלכם או בימים קרים כמו היום שפשוט לא מאפשרים דיאטה.
העוגיות עשירות, עם טעם שוקולדי מובהק (הודות לשוקולד מריר וקקאו) ומכילות שברי אגוזי מלך שעושים כייף בפה.
לכ-25 עוגיות בינוניות
150 גרם שוקולד מריר
120 גרם חמאה
1/2 כפית משחת וניל
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 חלמון
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
50 גרם קקאו (2 כפות גדושות)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה.
מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים היטב.
מוסיפים את החלמון ומערבבים.
מנפים את הקמח, הקקאו והסודה ומוסיפים את האגוזים הקצוצים.
מערבבים עד לקבלת בצק.
מכדררים ומניחים על תבנית עם נייר אפיה. לוחצים על כל כדור ומשטחים מעט.
מעבירים למקפיא ל-15 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-20 דקות.
מצננים היטב ומגישים.
שלום, ניסיתי אתמול להכין את העוגיות. הן יצאו ממש טעימות, אני נורא אוהבת את המרירות של השוקולד.
השבמחקיש לי שאלה, הבצק יצא קצת יבש, יותר פירורי. כתוצאה מכך, לא הצלחתי לגלגל כדורים יפים וסימטריים.
המרקם שלו אמור להיות כך או שניתן להוסיף קצת נוזלים?
תודה:)
אנונימי יקר! ניתן להוסיף חלמון נוסף. בהצלחה :)
מחק