סוף סוף הגיעה עונת התותים. התותים לא מוסיפים לעוגות רק טעם מצוין, רעננות ומרקם.. הם גם אוהבים להצטלם והמצלמה אוהבת אותם. לכבוד יום הולדתה של סבתא לילי היקרה, החלטתי להכין עוגה רכה ונעימה, רעננה כזאת שמאפשרת ביס ועוד ביס בלי הרגשת כבדות שיש בדרך כלל אחרי שאוכלים עוגת מוס שוקולד, למשל.
העוגה קלה להכנה, אז בלי תירוצים. גשו לירקן, חבילת תותים ולעבודה.
לעוגה עגולה קוטר 16
למוסלין וניל קליל
250 גרם חלב
2 כפיות משחת וניל
100 גרם סוכר
2 חלמונים
20 גרם קורנפלור
100 גרם חמאה רכה
מכינים קרם פטיסייר:
מרתיחים את החלב, הוניל ו-50 גרם מכמות הסוכר.
בינתיים מערבבים את החלמונים, יתרת הסוכר והקורנפלור.
יוצקים את החלב הרותח על החלמונים ומערבבים היטב. מחזירים לסיר
וממשיכים את הבישול עד להסמכה של הקרם. מעבירים ל-6 שעות במקרר (לפחות)
מכינים מוסלין:
בקערת המיקסר מקציפים את החמאה הרכה ומוסיפים את קרם הפטיסייר כף אחר כף תוך כדי ההקצפה.
לבסיס ג'נואז
3 ביצים
100 גרם סוכר
100 גרם קמח
30 גרם חמאה מומסת (פושרת)
מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
מנפים פנימה את הקמח ומוסיפים גם את החמאה המומסת. מקפלים לקבלת מסה אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים ב-160 מעלות כ-25 דקות (מבחן הקיסם)
לסירופ:
80 גרם סוכר
80 גרם מים
2 כפות ברנדי
מרתיחים את הסוכר והמים. מצננים ומוסיפים את הברנדי.
הרכבת העוגה:
פורסים את הג'נואז ומניחים בסיס אחד בתחתית העוגה. מספיגים בסירופ (בעזרת מברשת).
מסדרים פרוסות תותים סביב העוגה צמוד לתבנית (כמובן שיש להקיף את פנים התבנית בשקף).
יוצקים מחצית מכמות המוסלין ומשטחים. מניחים מעל המוסלין כמה פרוסות תותים.
קורצים מעגל פנימי קטן יותר מקוטר העוגה ומניחים מעל המוסלין והתותים. מספיגים בסירופ.
יוצקים את יתרת המוסלין ומשטחים.
מקשטים בתותים פרוסים (רצוי למשוח בריבת תות/נפאז') ובפיסטוקים טחונים/פרוסים.
העוגה קלה להכנה, אז בלי תירוצים. גשו לירקן, חבילת תותים ולעבודה.
לעוגה עגולה קוטר 16
למוסלין וניל קליל
250 גרם חלב
2 כפיות משחת וניל
100 גרם סוכר
2 חלמונים
20 גרם קורנפלור
100 גרם חמאה רכה
מכינים קרם פטיסייר:
מרתיחים את החלב, הוניל ו-50 גרם מכמות הסוכר.
בינתיים מערבבים את החלמונים, יתרת הסוכר והקורנפלור.
יוצקים את החלב הרותח על החלמונים ומערבבים היטב. מחזירים לסיר
וממשיכים את הבישול עד להסמכה של הקרם. מעבירים ל-6 שעות במקרר (לפחות)
מכינים מוסלין:
בקערת המיקסר מקציפים את החמאה הרכה ומוסיפים את קרם הפטיסייר כף אחר כף תוך כדי ההקצפה.
לבסיס ג'נואז
3 ביצים
100 גרם סוכר
100 גרם קמח
30 גרם חמאה מומסת (פושרת)
מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
מנפים פנימה את הקמח ומוסיפים גם את החמאה המומסת. מקפלים לקבלת מסה אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים ב-160 מעלות כ-25 דקות (מבחן הקיסם)
לסירופ:
80 גרם סוכר
80 גרם מים
2 כפות ברנדי
מרתיחים את הסוכר והמים. מצננים ומוסיפים את הברנדי.
הרכבת העוגה:
פורסים את הג'נואז ומניחים בסיס אחד בתחתית העוגה. מספיגים בסירופ (בעזרת מברשת).
מסדרים פרוסות תותים סביב העוגה צמוד לתבנית (כמובן שיש להקיף את פנים התבנית בשקף).
יוצקים מחצית מכמות המוסלין ומשטחים. מניחים מעל המוסלין כמה פרוסות תותים.
קורצים מעגל פנימי קטן יותר מקוטר העוגה ומניחים מעל המוסלין והתותים. מספיגים בסירופ.
יוצקים את יתרת המוסלין ומשטחים.
מקשטים בתותים פרוסים (רצוי למשוח בריבת תות/נפאז') ובפיסטוקים טחונים/פרוסים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה