16 אוגוסט, 2013

פלנטת הקופים


מחשבות לא שגרתיות תוקפות אותי בחודשיים האחרונים. החום הנוראי והלחות משפיעים ומטשטשים את התסבוכת הנפלאה אליה אני מכניסה את עצמי בכל פעם שמתחשק לי להכין משהו מחוץ לשעות העבודה. תנו לי פשוט ועוד יותר תנו לי מהיר. גם הפעם מחשבות על מקרונים או קינוחי מוס מיוחדים התחלפו בעוגת שמרים מהסוג הפשוט. מכירים את המשפט "הפשטות מנצחת"? אז אצלי בלב אין באמת תחרות בין עוגת (לחם) הקופים המשגעת הזאת לבין קינוח מפונפן. אבל בפה... התחרות בהחלט קיימת. ואיך אומרים.. מאפה שמרים הכי טעים מיד כשהוא יוצא מהתנור. אז מהרו להכין, מהרו לאכול ומהרו לחזור למזגן ו.. קדימה שהקיץ יגמר כבר.

עבור תבנית עגולה קוטר 24/26

בצק שמרים 
(זהו למעשה בצק לחמניות פשוט מאוד ורך. תרגישו חופשיים לשדרג עם חמאה/מחית וניל/צימוקים)
500 גרם קמח
8 גרם שמרים יבשים (1 כף)
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
70 גרם שמן קנולה (1/3 כוס)
1 ביצה
240 מ"ל מים (1 כוס)
7 גרם מלח (1/2 כף)

במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים פרט למלח במשך 5 דקות במהירות בינונית.
מוסיפים את המלח ולשים שתי דקות נוספות במהירות גבוהה.
מניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח.
מפילים את הבצק, לשים מעט ומעבירים למקרר ללילה.

מלית קקאו
100 גרם חמאה מומסת
200 גרם סוכר (1 כוס)
40 גרם קקאו (2 כפות גדושות)

מערבבים את כל החומרים יחד.

סירופ סוכר
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
120 מ"ל מים (1/2 כוס)

מערבבים סוכר ומים בקלחת ומביאים לרתיחה. מצננים.

הרכבת העוגה

משמנים תבנית אפייה, מוציאים את הבצק מהקירור ומפילים אותו.
בוצעים קרעי בצק, טובלים במלית הקקאו ומניחים כרצועות לכל שטח התבנית.
מניחים לתפיחה של 45 דקות, מורחים בביצה, מפזרים סוכר גבישי 
ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-25 דקות.
מיד עם צאת העוגה מהתנור מספיגים בכל סירופ הסוכר שהכנו מראש.
ממתינים כ-10 דקות לצינון קל, מחלצים מהתבנית ומגישים.