28 יולי, 2013

טארטלט תפוחים


יש דבר יותר מפנק מטארט תפוחים? הטעמים החמימים והעמוקים של התפוח המבושל בחמאה, סוכר, קינמון ווניל עם שכבת הבצק הפריך הם הנחמה המשולמת. תנו לזה חימום וכדור גלית וניל איכותית מעל ויש לכם יום אהבה בסתם יום של חול.  





עבור 5 טארטלטים מרובעים 10*10

בצק פריך 

150 גם קמח (1 כוס + 1 כף)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)
קורט מלח
1 חלמון
1/2 כפית מחית וניל

מלית תפוחים

50 גרם חמאה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מחית וניל
5 תפוחי גרנד-סמית קלופים וחתוכים לשמיניות

שטרויזל

60 גרם קמח (1/2 כוס פחות כף)
60 גרם סוכר (1/4 כוס פחות כף)
50 גרם חמאה

מכינים בצק פריך:
במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר והמלח לפירורים דקים. מוסיפים את הוניל והחלמון ומעבדים עד לקבלת בצק. משטחים על גבי ניילון נצמד, עוטפים היטב ומעבירים למנוחה של כחצי שעה במקרר.

מכינים מלית תפוחים:
ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הסוכר. מערבבים היטב ומוסיפים את התפוחים, הקינמון והוניל. מבשלים את התפוחים עד לריכוך חלקי ומניחים בצד.

מכינים שטרויזל:
במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים עד לקבלת פירורים דקים.

מרכיבים:

מרדדים את הבצק הפריך לעובי של כ-3 מ"מ ומכינים קלתיות בצק.
אפיה עיוורת - ממלאים את הקלתיות במשקולת (שעועית, למשל) על גבי ניילון נצמד, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-20 דקות.
מסירים את המשקולת ומניחים את פלחי התפוחים המבושלים על גבי הקלתית.
מפזרים שטרויזל בנדיבות ומחזירים לאפייה נוספת של כ-20-25 דקות, עד להזהבה של השטרויזל.
מצננים, מחלצים מהרינג ומגישים.




13 יולי, 2013

שחיתות של קיץ


החום הכבד והלחות עושים לנו חיים קשים במטבח, מרגישים? אבל החשק למשהו מתוק ומושחת חזק ממני. במסע חיפוש אחר מתכונים קלאסיים מעולם הבייקרי האמריקאי, עוגיות השוקולד צ'יפס הענקיות, הרכות והנימוחות עלו והציפו. או קיי, אין ברירה. אבל! לחשוב לחשוב... איך אעשה את העוגיות המדהימות הללו ליותר מושחתות? הממ.. כמיטב המסורת האמריקאית - ע"י הוספת סוכר! כמה פשוט ככה גאוני. 

אז, אם אתם בקטע של מנה מותרת,  או שאתם זקוקים לנחמה, או שסתם הגיע השעה חמש בערב ואתם מוכרחים להכניס משהו מתוק לזרם הדם, העוגיות הללו הן בדיוק בשבילכם. שתי שכבות של עוגיית שוקולד צ'יפס מתוקות וצ'ואיות (לעיסות) וביניהן - טופי קרמל שנמס איתן על הלשון. תכינו כוס מים קרים, ו-מתחילים.





עבור רינג מרובע 20*20

לשכבת הקרמל

80 גרם סוכר (1/2 כוס פחות 2 כפות)
60 גרם גלוקוזה (כ-2 כפות גדושות)
150 גרם שמנת מתוקה (1/2 כוס)
15 גרם חמאה

מניחים בסיר מעל להבה בינונית סוכר וגלוקוז ומחממים עד לקבלת קרמל זהוב (לא שחום).
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה.
מנמיכים להבה ומוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה תוך ערבוב ומביאים לביעבוע.
ממשיכים לבשל את הקרמל כ-2 דקות נוספות.
מסירים מהאש ומצננים.

לשכבת העוגיות

140 גרם חמאה מומסת
300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
1 כפית מחית וניל
1 כפית מלח מחוקה 
2 ביצים
280 גרם קמח (2 כוסות)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס אגוזי מלך קצוצים

מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר, הוניל והמלח.
מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח והסודה ומערבבים עד לקבלת תערובת משחתית.
מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.

משטחים מחצית מסת שכבת העוגיות ברינג על גבי נייר אפיה (הרינג צריך להיות סגור בתחתית ע"י נייר כסף שעוטף את נייר האפייה).
יוצקים מעל את הקרמל ומשטחים את יתר המסה מעל הקרמל.
מפזרים מעט שוקולד צ'יפס ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-30 דקות (עד להזהבה).
מצננים כעשר דקות ומסירים את הרינג (רצוי לעשות זאת כשהטופי קרמל עדיין רך ומאפשר שליפה נוחה של הרינג).
ממשיכים לצנן ומעבירים למקרר לכחצי שעה על מנת לאפשר לקרמל להתייצב.
חותכים ומגישים.