22 פברואר, 2013

Lemon coconut cake - עוגת לימון וקוקוס

אז, איך עובר עליכם החג (שבעצם מתחיל רק הערב)? אם גם אתם התעוררתם הבוקר מוקדם מהרגיל לקולות נפצים וקפצונים למיניהם של משחקי ילדים מאוד לא בטיחותיים, אז בוודאי יש לכם זמן לאפות. ברוב החגים אין מקום להתלבטות בנושא הקינוחים (למעט פסח - אל דאגה, נגיע גם לזה) ולכן בוודאי ציפיתם לראות מגוון תמונות של ערימת אוזני המן פריכים.

אספר לכם משהו קטן מחיי הקונדיטורים - חגים הם תקופה לא פשוטה בכ-לל! אז אחרי שבוע של רידוד, קריצה, זילוף וסגירת משהו כמו 4,000 אוזני המן, אני רוצה להקל קצת על זוג הידיים היחיד שיש לי, אבל עדיין קשה לי להתאפק מלהכין משהו מתוק גם לביתי. לכן בחרתי הפעם בעוגת לימון וקוקוס רכה, אוורירית ונהדרת! לא, אין פה הקצפה ואין שימוש במיקסר. כל שתצטרכו הם קערה ומטרפה.

אגב, אתם מוזמנים לחזור לפוסט פורים החגיגי הזה ולמצוא מתכון נהדר לבצק אוזני המן.



עוגת לימון וקוקוס - מתכון לתבנית אינגליש קייק אחת

50 גרם חמאה מומסת
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
20 גרם שמן קנולה (2 כפות)
גרידה מלימון אחד
2 ביצים
100 גרם שמנת מתוקה (1/2 כוס)
60 גרם מיץ לימון (1/4 כוס)
180 גרם קמח תופח (1/3 1 כוסות)
30 גרם פתיתי קוקוס

מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר, השמן וגרידת הלימון.
מוסיפים ביצים אחת-אחת ומערבבים היטב.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומיץ הלימון. מערבבים.
מנפים את הקמח, מערבבים לבלילה אחידה ומוסיפים את הקוקוס. ערבוב אחרון ולתבנית!
(ניתן לפזר סוכר גבישי על העוגה לפני האפייה)

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-30 דקות (מבחן הקיסם)

בינתיים מכינים סירופ סוכר: 
מרתיחים 70 גרם סוכר (1/3 כוס) ו-70 גרם מים (1/4 כוס) ומניחים לצינון.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מספיגים את הסירופ.

01 פברואר, 2013

עוגיות שוקולד ואגוזים מהירות

הפעם מתכון מהיר הכנה, ללא שכבות, ללא מיקסר, ללא קושי.
מצוינות עם הקפה של הבוקר, בהפסקת התה שלכם או בימים קרים כמו היום שפשוט לא מאפשרים דיאטה. 
העוגיות עשירות, עם טעם שוקולדי מובהק (הודות לשוקולד מריר וקקאו) ומכילות שברי אגוזי מלך שעושים כייף בפה.




לכ-25 עוגיות בינוניות

150 גרם שוקולד מריר
120 גרם חמאה
1/2 כפית משחת וניל
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 חלמון
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
50 גרם קקאו (2 כפות גדושות)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס 

ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה.
מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים היטב.
 מוסיפים את החלמון ומערבבים.
מנפים את הקמח, הקקאו והסודה ומוסיפים את האגוזים הקצוצים.
מערבבים עד לקבלת בצק.
מכדררים ומניחים על תבנית עם נייר אפיה. לוחצים על כל כדור ומשטחים מעט.
מעבירים למקפיא ל-15 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-20 דקות.
מצננים היטב ומגישים.