15 אוקטובר, 2012

בראוניז בשיוש נוגט


בראוניז קצת שונה, מכיל שמנת חמוצה ומשוייש בשכבת נוגט שמכינים בקלות.


לתבנית 20*20

לשכבת הנוגט:

100 גרם שוקולד לבן
20 גרם מחית פרלינה (נוגט) = 1 כף

ממיסים שוקולד לבן ומערבבים עם פרלינה. מניחים בצד.

לבראוניז:

150 גרם שוקולד מריר
80 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 ביצים
1 כפית מחית וניל
70 גרם קמח תופח (1/2 כוס)
100 גרם שמנת חמוצה (1/2 מיכל)

ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
מוסיפים מלח, סוכר, ביצים ווניל ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת מסה אחידה.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.

יוצקים את הבלילה לתבנית ובעזרת כפית מניחים תלוליות משכבת הנוגט ויוצרים את דוגמת השיש.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-20 דקות.
מצננים היטב ומעבירים למקרר ללילה.
חותכים ומגישים.


11 אוקטובר, 2012

התמונות שיש לכולם מפריז - חלק 2

נכון, לא כולם מגיעים לעיר האורות עם אובססיה מוחלטת לפטיסרי הצרפתי. אך חלונות הראווה של חנויות הפטיסרי, הן בהחלט נקודת עצירה עבור כל תייר באשר הוא. אי אפשר להתעלם מהצבעוניות והמגוון שהקונדיטוריות (כן, גם אלו שהן לא ב TOP10) מציגות מבעד לזכוכיות השקופות והתאורה המחמיאה. לכן לכולם יש באלבום התמונות מהטיול בפריז, כמה תמונות של חלונות ראווה. 



מזהים? כמובן שמזהים! הלא מדובר בפטיסרי של האחד והיחיד PIERRE HERME. אם למישהו יש תמונה לא מטושטשת ובאיכות טובה, זה באמת נדיר ומראה על יכולות הצילום, שכן הצילום בתוך הפטיסרי אסור, לכן צריך "להגניב" תמונה או שתיים, תוך כדי התקדמות בתור ולהימנע ממפגש עם עיניו של אחד המוכרים שמיד יסמן לכם לסגור את המצלמה. עם זאת, נראה לי שהתמונות לא רעות כלל.




ב- DALLOYAU היה קצת יותר קל לצלם, הרי שהויטרינה החיצונית מציגה את שלל העוגות והקינוחים. אתה רוצה להיכנס, אבל אתה רואה את הכל מבחוץ ולא יכול להתאפק מלעמוד מספר דקות ולצלם את הויטרינה עד לפרט האחרון. שימו לב לכל עוגה וקינוח, לוקח כמה דקות של מבט מעמיק על הפרטים הקטנים וההשקעה בכל אחד מהמוצרים. הציפוי, הקישוטים, הטעמים, השכבות, המחיר.. חגיגה לעיניים.





אם אתם מגיעים בשעות האור (שבפריז זה ממש עד שמונה-תשע בערב), קחו בחשבון שכשתרצו לצלם את חלון הראווה של GERARD MULOT, למשל, אור היום יפריע לצילום ותמצאו את עצמכם מנסים לצלם מזוויות שונות, בתנוחות שונות וממרחקים שונים, רק כדי לגלות ששום תמונה לא יצאה כמו שצריך. כמובן שתשכחו מכך ברגע שכף רגלכם תכנס לפטיסרי ומשב הרוח של המאפים הטריים ירגיע אתכם.




גם כשעברנו ב STOHRER המצלמה לא נחה. שם מתחילים לצלם מבחוץ, מצלמים ומצלמים לאורך כל חלון הראווה ולפני ששמים לב כבר נמצאים בתוך החנות. כן, זה חשוב גם להרים את הראש מהמצלמה בין תמונה לתמונה..

אז הפטיסרי הצרפתי הצליח לחדור לאלבום ירח הדבש שלנו. גם לשלכם?


02 אוקטובר, 2012

במה אתם מקנחים בסוכות?


לא ממש ברור מהו קינוח שמתאים לסוכות. בעצם, כל מה שתכינו - הולך. 
אני הכנתי (ולאו דווקא לסוכות, כפי שכבר יצא לכם להכיר אותי) קינוח שהוא אמנם רב שכבתי אך אינו גבוה. 
מדובר בדקואז קקאו, קראנץ נוגט, גנאש שוקולד ומוס שוקולד מריר וקרמל.
הפעם אין תמונת חתך. בדרך כלל אני אעדיף להעלות תמונת חתך על פני כל תמונה אחרת, אך לשם כך אני צריכה מידה של חשק לטעימה.. אחרי שבוע של אי תזוזה אני מעדיפה להשאיר את הפה סגור. עמכם הסליחה.
ואם תהיו נחמדים מספיק, אולי תקבלו קינוח מתנה. האמינו לי, שנינו נרוויח מכך.
חג שמח!
איריס