27 ספטמבר, 2012

התמונות שיש לכולם מפריז - Everyone's photos from Paris

אם אתם, חובבי הצילום, בפריז ואתם רואים הכל דרך מסגרת שחורה ומוקטנת, תניחו לרגע את המצלמה (ואם אתם לא רואים כלום, זה הזמן לפתוח את המצלמה). תעשו סיבוב של 360 מעלות, קחו שאיפה מהאוויר הפריזאי הנהדר, פתחו בקבוק ותמלאו לי גם קצת. עכשיו, תתחילו לחפש מקומות טובים לצילום. ואם אתם קצת שטותניקים כמוני, חפשו גם מקומות לא שגרתיים ורגעים מצחיקים. רק שימו לב שאם אתם לא לבד בטיול הזה, אל תגזימו - זה עלול להשאיר אתכם לבד בטיול הזה.




כמובן שיהיו לכם לפחות עשר תמונות של מגדל אייפל, מכל מני זוויות, ממקומות שונים בהם עמדתם ופתאום קלטתם את המגדל, באור יום ובלילה וכו'. אם זו פעם ראשונה שראיתם את המגדל - אז מדובר בעשר עד עשרים תמונות של המגדל לבדו. כך היה במקרה שלי בטיול הראשון לפריז. עם כל צעד שהתקדמתי לעבר האייפל הוא נראה לי שונה ופשוט הייתי חייבת לצלם. זה נראה כך:


 וואו האייפל!
חייבת תמונה עם האייפל
 איזה מהמם מקרוב!
 איזה מהמם מקרוב!
 איזה מהמם השפיץ!

 איזה מהמם מלמטה!

איזה מהמם!

וואלה יש גם שלט!

שלא לדבר על חמישה סרטי וידאו, לפני שקלטתי שהוא גם מנצנץ ואחרי. בטיול השני כבר היו תמונות יותר שפויות ופחות אימפולסיביות. אבל התחושה הזאת של לעמוד מתחת למגדל העצום ביום או בלילה היא תחושה מדהימה. אותה אני בהחלט עדיין זוכרת גם בלי התמונות.
או קיי. ממשיכים למקומות נוספים לצילום. יש כמובן את שער הניצחון, שכל מי שביקר בפריז עמד במרכז הכביש בשאנז אליזה והסתכן ולו למען תמונה אחת מושלמת (ועוד כמה.. כי חייבים) של השער במלא הדרו. 


גם אתם בוודאי נדחקתם לצד הרמזור רק בשביל תמונה אחת שאתם לא מופיעים בה 

וכמובן תמונה נוספת שיש לכולם - חצי שער ניצחון ועץ שהייתם שמחים לכרות בעצמכם

ומכאן - היישר למרכז התרבות. הלובר. תמונה עם המונה ליזה אתם כבר יודעים שלא תהיה לכם (ולמי שלא ידע - אסור לצלם) במקסימום תמונה מטושטשת מעבר לגב של מישהו ש"חיפה עליכם" בזמן ש"בדיוק קיבלתם אס-אמ-אס דחוף ואתם חייבים לענות". אז.. רוב התמונות יהיו בחוץ. כן, באלבום התמונות של כל המבקרים בפריז יש בוודאי כמה תמונות של משולשי הזכוכית, של התור ללובר או סתם תמונות של הנוף המשגע מסביב.

הממ.. איך התמונה הזאת יכולה להיות יותר מצחיקה? 

אה! אם נצטלם כאילו אנחנו נוגעים בשפיץ!

אני מודה, גם אני חטאתי בתמונות מהסוג ה"אומנותי".. והנה כמה לראייה (חלקן מוצלחות יותר וחלקן.. פחות)




יש כמובן עוד הרבה תמונות משותפות לכל מבקרי העיר המדהימה הזו. ועדיין לא הגעתי לצילום הקולינריה של העיר! בכל אופן, ההמשך יגיע בפוסט אחר.. 
ולסיום.. תמונה שצולמה בתמימות מוחלטת! וואו, אם רק היינו מסתכלים על הפסל מאותה הזווית שצילמנו!





18 ספטמבר, 2012

הקוגלהוף המושלם - Best Kugelhopf ever



אחד ממאפי הבוקר הנפלאים שאכלתי. מדובר בבצק שמרים המכיל ביצים, חלב וחמאה. קצת וניל, מחית ליים, צימוקים מושרים בברנדי ושקדים פרוסים וקיבלתם נטו בצק טעים וחלומי. 


בתמונה מעל אפשר לראות את הקוגלהוף לאחר האפייה (למטה מימין), ספוג בסירופ שקדים ומי זהר (למעלה) ומצופה בסוכר (למטה משמאל). ועכשיו - בלי מלים. פשוט לשטוף את העיניים.






מממ..... טעים.

12 ספטמבר, 2012

פאדג' בראוניז fudge brownies


אם אתם אוהבים בראוניז דחוסים, במרקם פאדג'י במיוחד, אתם חייבים כאלו במקרר!
החדשות הטובות הן שזמן ההכנה הוא בדיוק  5 דקות
החדשות הפחות טובות הן שתאלצו להמתין לילה שלם עד לחיתוך, סמכו עליי - שווה את ההמתנה!



לתבנית מרובעת 20*20

200 גרם שוקולד
120 גרם חמאה
קורט מלח
130 גרם סוכר (חצי כוס+2 כפות)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
70 גרם קמח (1/2 כוס)

ממיסים שוקולד וחמאה.
מוסיפים מלח, סוכר ווניל ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך ערבוב.
מנפים פנימה את הקמח ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 15 דקות.
מצננים ומעבירים למקרר ללילה. חותכים ומגישים.

09 ספטמבר, 2012

One tough cookie - chocolate hazelnut biscotti -ביסקוטי שוקולד אגוזי לוז

ידעתי שאני יוצרת לעצמי משבר כשהשתמשתי בקוביית החמאה האחרונה שלי עבור פסטה ברוטב חמאה לימונית ותרד. אכן משבר עמוק. חשק עז להכין עוגיות.. לא רוצה עם שמן, מרגרינה בוודאי לא תמצאו אצלי. וואלה, ארוחה איטלקית - עוגייה איטלקית! ביסקוטי!
שקית עם אגוזי לוז מהממים נחה לה בפריזר בערך יומיים. לא קלופים, לא קלויים.. כל כך הרבה תכננתי עליהם. השלכתי אותם לתבנית, 150 מעלות, קלייה קצרה של 20-25 דקות. גלגול קצר במגבת, בכדי להסיר את רוב הקליפה ו.. אריוודרצ'י ? (באיטלקית אני מכירה בעיקר מילים שקשורות לאוכל..)



לקופסת עוגיות גדולה וכייפית!

3 ביצים
180 גרם סוכר (1 כוס פחות 1 כף)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח 
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
5 גרם סודה לשתייה (כפית שטוחה)
150 גרם אגוזי לוז קלויים קלות, שלמים, נקיים ממרבית הקליפה
100 גרם שוקולד צ'יפס

מקציפים ביצים, סוכר, וניל ומלח כ-3-4 דקות עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
מנפים פנימה קמח וסודה ומערבבים ידנית עד לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.
(מתקבלת תערובת רכה וצמיגית)
מניחים על תבנית (עם נייר אפייה כמובן) תלוליות ליצירת 2 "נקניקים".
בעזרת ידיים רטובות מיישרים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-20 דקות (עד להזהבה).
מצננים ופורסים לפרוסות בעובי של פחות מ-1 ס"מ. מסדרים על תבנית ואופים שוב בחום של 150 מעלות, כ-20 דקות, עד להזהבה.
שומרים בכלי אטום ונהנים מעוגייה (או שתיים) עם הקפה.


01 ספטמבר, 2012

פרג, שוקולד לבן, פטל



המתכון לתבנית מרובעת 20*20

בסיס בצק פריך

100 גרם חמאה 
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
140 גרם קמח (1 כוס)
קורט מלח
1 חלמון

מעבדים את כל החומרים פרט לחלמון לקבלת בצק פירורי. מוסיפים את החלמון ומעבדים לקבלת בצק  כמעט אחיד, עם פירורים גסים. משטחים את הבצק על תבנית, מחוררים בעזרת מזלג ומצננים ל-15 דקות במקרר. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-20 דקות (הבצק צריך להיות זהוב וכמעט אפוי לחלוטין).

למלית הפרג

3/4 כוס חלב
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 כפית דבש
50 גרם חמאה
גרידה מחצי לימון
150 גרם פרג טחון (1/2 1 כוסות)
3 כפות פירורי עוגיות
1 חלבון ביצה

בסיר מרתיחים את כל החומרים פרט לפרג ופירורי העוגיות.
מוסיפים את הפרג ואת פירורי העוגיות ומבשלים עוד כ-2 דקות לקבלת מסה סמיכה ועיסתית.
מצננים כ-5 דקות ומוסיפים את החלבון.
יוצקים את המסה על הבצק האפוי.

לשכבת שוקולד לבן ושקדים 

125 מ"ל שמנת (1/2 מיכל)
50 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 ביצה
1 כף ברנדי (אופציונלי)
50 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס)
1 כף קמח

ממיסים את השוקולד, השמנת והחמאה יחד.
מוסיפים את יתר המצרכים לפי הסדר תוך ערבוב.
יוצקים בזהירות מעל שכבת הפרג.
מפזרים פטל (טרי/קפוא) ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-35 דקות (עד ששכבת השוקולד הלבן מתייצבת ומשחימה מעט)

מצננים לילה במקרר, חותכים ומגישים.